Sabina Andersson

Hundsalong Gryningslövet

Jag som äger företaget Hundsalong Gryningslövet heter Sabina Andersson.

Hela mitt liv så har jag haft ett stort hundintresse, men själv aldrig haft hund förrän för snart 10 år tillbaka, då jag fick min egen första hund.

Keeshonden Fonzie har varit min fluffiga lärare i hundvärlden och han har lärt mig allt jag kan. Tyvärr så fick han somna in den 28 december 2018, på grund av en långvarig sjukdom.


Det blev en stor sorg för oss alla här hemma, speciellt för vår katt, Hero, som bara några dagar senare blev sjuk.


Vi bestämdes oss för att Hero behövde en kompis, så vid påsken 2019 fick vi hem en svart/vit katthona, som vi döpte till Ciri.

15 juni samma år, fick vi ytligare tillökning, med fyra små kattungar, då det visade sig att Ciri var dräktig. Två svart/vita hanar och två sköldpaddasfärgde honor blev det. Vi bestämde oss ganska snabbt för att behålla en av honorna, för att redan när hon bara var någon vecka gammal, så fick hon och Hero ett väldigt starkt band, vi kunde inte skilla på dem.

Vi döpte henne till Ember.


Jag har gått hundgymnasium och fick där lära mig allt möjligt inom hundvård, hundsport och hundhälsa.

Den 1'a december 2017 startade jag mitt eget företag.

Jag hyr in mig hos Justine, som även har varit min lärare i lite över ett år och som fortsätter att stötta mig och ge mig tips för att klara fler raser och frisyrer.


Jag är fortfarande ny i detta yrket och har därför inte lika mycket erfarenhet, men jag tar in alla raser, då jag alltid vill kunna utvecklas. Jag utför för det mesta enkla vardags frisyrer, men kan även utföra några lite mer avancerade klippningar.