Justine Nilsson

Hundsalong Demoiselle

Jag som driver företaget Hundsalong Demoiselle heter Justine Nilsson och startade mitt företag i maj 2011, efter ett års upplärning hos en trimmare i Malmö.

 

Jag startade direkt här hos Fredrik på Kävlinge Zoo som inhyrd egen företagare och  fick ett litet, undangömt rum i bakre delen av deras förra lokal som låg på Nygatan, bara ett stenkast bort från var vi är idag.

 

 

Jag är upplärd som generell Vardags-frisör, d.v.s vi utförde endast vardagsfrisyrer och oftast väldigt enkla sådana.

Men genom åren har jag fortsatt att utbilda mig genom olika kurser och seminarier, både via uppfödare och via föreningen SVHF (Sveriges Hundfrisörers Förening) som är vår branchorganisation.

Har bland annat gått flera kurser i pudelklippning, både till vardags och utställning, bichon frisé, lagotto, softcoated wheaten terrier, trimning av cairnterrier och trim av engelsk cocker spaniel.

 

 

Nu utför jag de flesta klippningar. Både ras-standard-enliga och till vardags.

Både enkla och avancerade.

Jag klipper/friserar gärna enligt ras-standard men tycker även mycket om att klippa mer kreativa, asiatiskt inspirerade frisyrer som ofta kallas "Asian Fusion".

 

Jag är även upplärd på trimma (d.v.s rycka) diverse trimraser, både enligt standard och enklare vardags-frisyrer. Men på grund av växande problem med högerhanden så har jag valt att undvika att ta emot nya trim-kunder då själva trimmandet är väldigt slitsamt för kroppen.

 

 

Jag var stolt ägare till två äldre hundar.

Sega, en 13 år gammal dam som var blandning mellan schäfer och irländsk varghund, och Ella, en 12 år gammal dvärgpudel-dam.

Tyvärr finns dessa två underbara hundar ej längre i denna värld.

I april 2019 förlorade jag först min älskade Sega. Denna underbara bjässe som har stått bredvid mig genom alla motgångar och hårt vunna segrar. För alltid saknad och hålet i mitt hjärta kommer förevigt eka tomt efter henne.

Bara två månader senare förlorade jag med stor smärta även Ella. En hjärntumör utvecklades snabbt på väldigt kort tid och det fanns ingen annan utväg än att låta även henne somna in.


Sommaren 2019 var otroligt tom, men det fanns trots den ihållande sorgen efter mina gamla damer, fortfarande ett litet ljus vid horisonten...


Genom min kollega, Jens, fick jag i mitten av augusti 2019 äntligen ett nytt litet knyte att älska.

Cocker spanieln Tifa. <3

Denna busiga och nyfikna lilla madam rotade sig snabbt i mitt hjärta, min själ och mitt liv.

Nu väntar nya vovve-äventyr, med en ny följeslagare. <3