Tandbehandling med

Cleany Teeth ultraljudstandborste

Jag utför tandborstning och reducering av plack och tandsten på din hund, med hjälp av Ultraljudstandborsten Cleany Teeth.


Cleany Teeth är en ljudlös och vibrationsfri tandborste som rengör på djupet och reducerar bakterier, plack och tandsten med hjälp av ultraljud och en speciellt framtagen tandkräm.


Vid en intensivbehandling kompletterar man tandborstningen med en tandstensskrapa, och försiktigt avlägsnar tandsten.

(Tandskrapan används enbart på hundar som tolererar behandlingen och där risken för smärta och infektion är låg)


Certifierad

Mitt certifikat som utbildad tandbehandlare via Cleany Teeth Sweden innebär en fördjupad kunskap i produkthantering än man får av att enbart läsa bruksanvisningen.

Detta för att ni hundägare ska känna er trygga med att lämna in hunden för behandling hos mig.

Jag ingår i ett större team tandbehandlare i Sverige som tillsammans arbetar för att hjälpa fler hundar till en bättre hälsa.VIKTIGT ATT VETA!

Jag är EJ veterinär och har EJ erhållit några veterinära utbildningar inom tandrengöring för hund och kan därmed EJ ställa några veterinära diagnoser.

Jag kan enbart tala om för dig som ägare vad jag kan se med blotta ögat och i vissa fall rekommendera dig att gå till veterinären för att möjligen röntga och genomföra en grundlig och professionell tandrengöring av din hunds tänder.


Du som ägare är ytterst ansvarig för din hunds tandstatus och jag uppmanar verkligen till att gå på regelbundna kontroller hos din veterinär. (t.ex i samband med den årliga vaccinationen)


             /Justine Nilsson

                Hundsalong Demoiselle ( Kävlinge Hundsalong )

För Bokning, Kontakta Justine på

0766 - 53 43 84

eller

hundsalong.demoiselle@gmail.com

Tjänster och Priser:


Uppdatering för tjänster och tidsbokning pågår. 

Mer information kommer snart!Förläng Hundens Liv med God Tandhygien

Före och Efter ca 3 behandlingar á 3 minuter

Hur fungerar Cleany Teeth?


Cleany Teeth Ultraljudstandborste förebygger och reducerar tandsten med ultraljud och reducerar bakterier i munnen. Detta bidrar till miskad inflammation i tandköttet och hjälper till att förebygga paradontit (tandlossning). Ultraljudet tränger djupare ner i vävnaden runt tänderna och ner i eventuella tandköttsfickor, som är en grogrund för bakterier och ett möjligt förstadie till paradontit, och reducerar bakterier, förbättrar blodcirkulationen i tandköttet och gör det möjligt för eventuell inflammation att avta och läka.

På grund av att tandborsten är ljudlös och vibrationsfri så skapar den mindre stress hos hunden än vanlig tandborstning då man inte behöver röra tandborsten fram och tillbaka. Med denna nötningsfria tekniken vid användandet av tandborsten skadas ej emaljen på tänderna.


Till tandborstningen använder man en speciellt framtagen tandkräm.

Tandkrämen är fri från slipande partiklar (som normalt sett finns i tandkrämer), vilket eliminerar skador på emaljen. Istället skapas miljarder mikroskopiska nano-bubblor när tandkrämen används i kombination med ultraljudet. Dessa nano bubblor, ungefär 150x tunnare än människohår, arbetar genom de minsta sprickorna på emaljen och rensar bort alla mikroskopiska partiklar. Ultraljudsvibrationerna stör bakterieväggarna och nano-bubblorna är då tillräckligt små för att genomborra och förstöra bakterierna.


OBS! I fall med kraftigare tandstenspåbyggnad och tandköttsinflammation ska hunden tas till veterinär för behandling.

Man kan därefter hålla efter tänderna regelbundet med ultraljudstandborstning.

Finns att köpa på www.cleanyteethsweden.com

Där hittar ni även mer information om tandborsten.